Activiteiten | Week van de Kledingbibliotheek
31401
page-template-default,page,page-id-31401,theme-bridge,bridge-core-2.0.9,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-22.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-30900

WVDK-activiteiten 15-21 november  

Volg tijdens de Week van de Kledingbibliotheek online en offline workshops en acties waarbij het verduurzamen van je garderobe, creativiteit en kennismaking met kledingbibliotheken centraal staan.

Release WVDK-song van LIV en doe mee met onze campagne!

Online release Spotify

Heb je weleens  kleding geleend? Laat dan vanaf 1 november van je horen! Op 1 november delen we met iedereen die kleding lenen wil supporten de nieuwe song van Liv ‘Beter dan ooit gedacht’. Deze zong kan je achter jouw video, story, toffe reel of post plakken waarin je geleende outfit(s) aan hebt! #WVDK #kledinglenen

Opening Week van de Kledingbibliotheek

The Student Hotel West Amsterdam, 19:30-22:00

Invite-only opening in de lobby van The Student Hotel West in Amsterdam. Met opening performance en talks met als host Andrea Orsag van Mission C. Wel hebben we een paar wildcards die je kan winnen, zodat je er toch bij kan zijn! Volg onze Instagram en maak kans op deze wildcards!

Actie met VVV Cadeaukaarten

Georganiseerd door de Sustainable Fashion Gift Card

Online actie

Heb jij een VVV Cadeaukaart? Ruil deze van 15 tot en met 30 november om voor een Sustainable Fashion Gift Card. Wanneer je deze dan in 2021 verzilvert bij één van de kledingbibliotheken aangesloten bij het WVDK-collectief, dan krijg je het tweede kledingstuk wat je leent van ons cadeau*!

*Meld bij de kassa of via de mail bij de kledingbibliotheek dat je gebruik wil maken van deze actie. Voorwaarden van de actie en hoe lenen in zijn werk gaat, verschilt per kledingbibliotheek.

Lunch & learn styling workshop

Georganiseerd door Iconic Wardrobe

The Student Hotel West Amsterdam, 12:00-13:00

Je zou graag bewuste en duurzame kledingkeuzes maken, maar waar begin je? Onder het genot van een heerlijke vega-lunch, geeft stylist en eigenaar van kledingbieb Iconic Wardrobe, Robin, tips waarmee je écht eens goed en concreet van start kan gaan. En je maakt kennis met hoe het is om je kleding dagelijks of voor een feestje te lenen.

Walk-in-closet-WAUWcloset

Walk-in bij WAUWcloset

Georganiseerd door WAUWcloset

Handelsweg 2, IJsselstein, 10:00-17:00

Speciaal voor deze week is de showroom van WAUWcloset, met o.a. merken als Gucci en Stella McCartney, 17 november de hele dag open. Eigenaresse, Hanh, zal je ontvangen en wegwijs maken in hoe kleding lenen bij WAUWcloset werkt, zodat je een goed beeld kan vormen of het concept van deze kledingbieb bij je past.

WAUWcloset-duurzame-gardrobe-wvdk

Hoe creëer je een duurzame garderobe?

Georganiseerd door WAUWcloset

Handelsweg 2, IJsselstein, 19:00-21:00

In deze interactieve workshop duiken we in de modewereld. Onder begeleiding van Hanh, oprichter kledingbibliotheek WAUWcloset, ontdek je wat kleding lenen betekent, gaan we in op de zogenaamde ‘buyer arch of needs’, leer je zelf bepalen of een kledingmerk duurzaam is, en krijg je  inzicht in hoe je je kledingkast kan verduurzamen.

Community-Closet-Lena-actie-WVDK

Community Closet actie Amsterdam

Georganiseerd door Lena the Fashion Library

Westerstraat 174, Amsterdam

Als Lena-member kan je een maand lang je eigen kleding uitlenen in de kledingbieb in de Westerstraat. Zo maak je andere Lena-members blij met jouw kleding! Wanneer jouw items zijn uitgeleend, krijg je hiervoor credits terug die je kan inzetten om weer iets nieuws te lenen. Nog geen Lena-member? Leen voor 15 november je eerste item en doe mee!

Community-Closet-Gaia-actie-WVDK

Community Closet actie Zutphen

Georganiseerd door Kledingbieb Gaia

Laarstraat 53, Amsterdam

Als Gaia-member kan je een maand lang je eigen kleding uitlenen in de kledingbieb in de Laarstraat. Zo maak je medeGaia-members blij met jouw kleding! Wanneer een kledingstuk van jou wordt uitgeleend, kan je een extra item lenen. Nog geen member? Bezoek de bieb en vraag naar de mogelijkheden: van abonnement tot strippenkaart – opties genoeg!

Fashion-Festival

Fashion Rental Festival

Georganiseerd door Masterpiece en Palanta i.s.m. de Naaierij

The Student Hotel The Hague, 16:00-19:00

Samen met jou en kledingbiebs Masterpiece en Palanta gaan we in gesprek over hoe je je garderobe kunt verduurzamen. Tegelijkertijd kan je van 16:00-19:00 terecht bij het repair café gehost door de Naaierij, waar je je kleding leert repareren. De collecties van Masterpiece en Palanta kun je deze dag bewonderen en terwijl je geniet van een snack, kan je je bedenken of kleding lenen iets voor je is.

Embroider-workshop-WVDK

Borduurworkshop: Embroidery tattoo

Georganiseerd door Yulia i.s.m. Borrow a Brand

The Student Hotel City Amsterdam, 18:00-21:00

Yulia is modeontwerper en ’embroidery artist’. Tijdens deze workshop leert ze jou één van de basistechnieken van het borduren, waarmee je een kledingstuk een unieke uitstraling geeft! Voor deze workshop neem je een eigen kledingstuk mee die je dus zelf zal gaan borduren! Nu je iets persoonlijk in dit kledingstuk hebt verwerkt, wedden dat je het niet zo maar weggooit? We vragen voor deze workshop een bijdrage van 14,95 euro.

Vintage-fashion-workshop-De-Jaren-Vroeger

Vintage Fashion workshop

Georganiseerd door De Jaren Vroeger

The Student Hotel Amsterdam West

Alles is tegenwoordig vintage, maar wat is vintage eigenlijk? Wat is het verschil tussen vintage en tweedehandskleding? En hoe herken je ‘echte’ vintage? Ontwerper Hanna-Sara koopt en verkoopt met haar bedrijf Scan vintage interieur items en met De Jaren Vroeger verhuurt ze unieke vintage kleding. Deze avond vertelt ze alles over vintage en kan je het zien, voelen en als je wil passen!

Dress-to-Impress-Borrow-a-Brand

Dress to Impress!

Georganiseerd door Borrow a Brand

The Student Hotel City Amsterdam

Een bijzondere zakelijke gelegenheid? Of gewoon omdat je professioneel lekker in je vel wil zetten? Borrow a Brand vertelt je alles over ‘circular business clothing’. Hoe werkt het? Wat is er circular aan? En waarom is kleding lenen juist zo geschikt voor werk?  Stijladvies, drankje, de collectie én de oprichter achter Borrow a Brand leren kennen, dat doe je de 19e!

Sustainable-Fashion-Rental-Tour

Sustainable Fashion en Rental tour

Georganiseerd door de Sustainable Fashion Gift Card

Start locatie GreenUP Utrecht, 15:00-17:00

In Utrecht zitten prachtige duurzame mode- en lifestyle winkels. Met deze tour bezoek je samen met Sustainable Fashion Gift Card-oprichter, Nanette, een aantal van hen en laten we ons inspireren door deze koplopers. We sluiten af met een hapje, drankje en mini-workshop ‘hoe verduurzaam je je garderobe’ in de showroom van kledingbibliotheek WAUWcloset. We vragen een bijdrage van 14,95 euro voor de tour.

Week-van-de-Kledingbibliotheek

Online wrap-up day

Instagram-account Sustainable Fashion Gift Card

Tijdens de Week van de Kledingbibliotheek verzamelen we al jullie vragen, positieve en kritische opmerkingen. Op zondag zullen we deze via het Instagram-account van de Sustainable Fashion Gift Card zoveel mogelijk behandelen en beantwoorden tijdens live-sessies. En natuurlijk beantwoorden we ook ter plekke jullie vragen over kleding lenen.